Lagerhylla/arkivhylla/pallställ – kärt barn har många namn

Letar du efter hyllor till ditt lager eller kontor? Då har du kommit rätt. Du behöver dock veta lite mer om lagerhyllor innan du köper. Vi berättar det mest grundläggande inför ditt köp. Något av det viktigaste är hur du arrangerar dessa hyllor. Läs vidare för att få reda på mer om hyllor till ditt kontor eller lager.

Vad är det för hyllor vi pratar om?

Innan vi går för djupt in i hur man ordnar hyllorna måste vi göra en snabb skillnad, lagerhyllor, arkivhyllor och pallställ är inte samma sak. De förstnämnda, en lagerhylla och arkivhylla är lättare att använda och innebär vanligtvis att man plockar produkter för hand. Pallställ är större och kan hantera mer vikt, och anställda lastar och hämtar vanligtvis pallar från dem med industriell utrustning såsom gaffeltruckar.

Viktiga överväganden när du ordnar lagerhyllor och pallställ

För att lära dig det bästa sättet att ordna lagerhyllor och pallställ måste du först förstå vilka faktorer som spelar roll. De tre viktigaste faktorerna i lagerhyllor och hyllarrangemang är följande:

Effektivitet

När du planerar arrangemanget av lagerhyllor och ställ kan nästan varje beslut du fattar påverka lagrets totala effektivitet. Om du funderar på en speciell plats för hyllor och pallställ, föreställ dig att dina anställda faktiskt plockar från eller lastar hyllorna. Försök att tänka på kubikhöjd. Detta hänvisar till det vertikala utrymmet i ditt lager. Ett lager med relativt litet fotavtryck kan ändå packa mycket lagringsutrymme om det är tillräckligt högt i tak.

Säkerhet

Arbetarsäkerhet måste alltid vara en prioritet. Med det i åtanke måste du tänka på hur du kan ordna lagerhyllor på ett säkert sätt – inte bara effektivt. Pallställen kräver sannolikt tunga maskiner i drift. Är dina gångar tillräckligt breda för att förhindra kollisioner som kan leda till fallande föremål eller till och med kollapsande ställ? För hyllor behöver du förmodligen inte oroa dig så mycket för kollisioner med gaffeltruckar, men du måste överväga hyllkapaciteten.